Çikolata şekillendirme hattı, içi dolgulu veya sade çikolatalar üretmek için kullanılır. Boşaltılmış kalıpları incelemek için sensörler ve kamera ile donatılmıştır böylece otomatik olarak ana konveyörden kusurlu kalıp alınabilir ve yerine temiz kalıp yüklenebilir Hat tamamen otomatik olduğundan, şeffaf polikarbonat kalıplar kullanmanızı önermiyoruz. Çikolata dolum makinesinin altında kalıpların sıcaklığını ölçen bir kızılötesi sensör bulunur, kalıp istenen sıcaklıktan daha sıcak ise, dolum işlemi gerçekleştirilmez ve bu sıcak kalıp boş olarak tüm yol boyunca taşınmaya devam eder. 205 x 600 mm. kalıp ebadana göre tasarlanmıştır.

VIDEO BAĞLANTI

Çikolata üretim hattı türleri

Kule tipi soğutma tünelli veya yatay soğutma tünelli çikolata üretim hatları üretiyoruz.


Paylaş

SML500 - teknik bilgi

  • Komple AISI304 paslanmaz, mühendislik plastikleri ve alüminyumdan oluşur.
  • PID kontrollü kuru ısıtma.
  • Servo motorlu dikey hareket özelliği.
  • Servo motorlu çikolata emme / basma pistonları.
  • Bütün değişkenler HMI'den girilebilir, mekanik gramaj ayarına gerek duymaz.
  • Kauçuk izolasyonlu asansör tipi soğutma tüneli.
  • Kızaklı çok katlı ve poliüretan bantlı soğutma tüneli.
  • Yarı hermetik kompresörlü kondenser.
  • Min. ihtiyaç duyulan polikarbonat kalıp adedi 600.
  • Polikarbonat kalıp ebadı: 205 x 600 mm.
  • Üretim kapasitesi: 300-500 kg/s.
  • Toplam güç tüketimi: 380V trifaze 15KW.

SML500 - teknik çizim

Çikolata şekillendirme hattı hakkında

SML serisi şekillendirme hattı 500 kg/s. kapasiteye sahiptir. Soğutma tüneli asansör tipidir. Kalıp boşaltma özelliğine sahiptir. Ana konveyör yan döngü tipi değildir, alan tasarrufu sağlamak için kalıplar ana konveyörün altından döngüye alınmıştır. Şeffaf kalıplar kamera veya sensörler için uygun olmadığından dolayı yeşil veya mavi renkli kalıplar kullanmanızı öneririz. Özellikle dolgulu kalıplanmış çikolata üretimi için tasarlanmıştır. Çikolata dolum makinesinin farklı çalışma stilleri PLC içine yerleştirilmiştir ve HMI'da seçilebilir. Depozitör tek atışlı tip olduğundan dolayı kırılmış fındık veya pirinç patlağı veya kırıntıların kullanılmasına izin verilmez.

Yardımcı ekipman

Çikolata muhtevasının öğütülmesinde bilyalı çikolata değirmeni kullanılır. Stok tankı çikolatanın belli sıcaklıkta sıvı ve homojen bir şekilde dinlendirilmesinde kullanılır, dekristalizasyon tüpü temperlenmiş çikolatanın sıcaklığını stok tankındaki çikolata sıcaklığına denk getirir.

Çikolata üretim makineleri ve hatları - AkayGAM Ltd.

Çikolata endüstrisi için makinalar

BOSB Bakır ve pirinç san. koop. Mustafa Kurtoğlu cad. No:5 Beylikdüzü / İST / TR