Çikolata veya tahin inceltmek için bilyalı değirmen

min. %30 yağ içerikli karışımların öğütülmesinde kullanılır. Çikolata, kokolin, kremler veya tahin mikronizasyonunda kullanılır. Öğütme zaman ayarına bağlı olarak son ürün 18 mikrona kadar inceltilebilir.

VIDEO BAĞLANTI

Benzer Ürünler

Ürün geliştirme ve laburatuvar kullanımı için bilyalı değirmen ürettiğimiz gibi küçük ve orta ölçekli işletmeler için bilyalı değirmenler de üretiyoruz.


Paylaş

LabBM10 - teknik bilgi

  • Komple AISI304 paslanmaz.
  • Karıştırıcı kolları ve mili AISI304 paslanmaz.
  • Su cidarlı kazan.
  • PID kontrollü ısıtma.
  • Üst kapak emniyet anahtarlı.
  • Öğütme zamanı ayarlama imkanı.
  • Soğuk çalışmaya karşı emniyetli.
  • Aşırı ısınmada soğuk su geçişine izin veren solenoid valf.
  • Yükleme kapasitesi 10lt. (13kg.)
  • Toplam güç tüketimi 380V 2.3KW.
  • Dış ortamdan soğuk su beslenmeli.

LabBM10 - teknik çizim

RBM50 - teknik bilgi

  • Komple AISI304 paslanmaz.
  • Karıştırıcı kolları ve mili AISI304 paslanmaz.
  • Su cidarlı kazan.
  • PID kontrollü ısıtma.
  • Üst kapak emniyet anahtarlı.
  • Öğütme zamanı ayarlama imkanı.
  • Soğuk çalışmaya karşı emniyetli.
  • Aşırı ısınmada soğuk su geçişine izin veren solenoid valf.
  • Yükleme kapasitesi 50lt. (65kg.)
  • Toplam güç tüketimi 380V 5.5KW.
  • Dış ortamdan soğuk su beslenmeli.

RBM50 - teknik çizim

RBM100 - teknik bilgi

  • Komple AISI304 paslanmaz.
  • Karıştırıcı mili AISI420 paslanmaz.
  • Karıştırıcı kolları sertleştirilmiş özel malzemeden.
  • Su cidarlı kazan.
  • PID kontrollü ısıtma.
  • Öğütme zamanı ayarlama imkanı.
  • Soğuk çalışmaya karşı emniyetli.
  • Aşırı ısınmada soğuk su geçişine izin veren solenoid valf.
  • Yükleme kapasitesi 100lt. (130kg.)
  • Toplam güç tüketimi 380V 9.6KW.
  • Dış ortamdan soğuk su beslenmeli.
  • VIDEO BAĞLANTI

RBM100 - teknik çizim

RBM300 - teknik bilgi

  • Komple AISI304 paslanmaz.
  • Karıştırıcı mili AISI420 paslanmaz.
  • Karıştırıcı kolları sertleştirilmiş özel malzemeden.
  • Su cidarlı kazan.
  • PID kontrollü ısıtma.
  • Öğütme zamanı ayarlama imkanı.
  • Soğuk çalışmaya karşı emniyetli.
  • Aşırı ısınmada soğuk su geçişine izin veren solenoid valf.
  • Yükleme kapasitesi 300lt. (390kg.)
  • Toplam güç tüketimi 380V 23.5KW.
  • Dış ortamdan soğuk su beslenmeli.

RBM300 - teknik çizim

RBM500 - teknik bilgi

  • Komple AISI304 paslanmaz.
  • Karıştırıcı mili AISI420 paslanmaz.
  • Karıştırıcı kolları sertleştirilmiş özel malzemeden.
  • Su cidarlı kazan.
  • PID kontrollü ısıtma.
  • Öğütme zamanı ayarlama imkanı.
  • Soğuk çalışmaya karşı emniyetli.
  • Aşırı ısınmada soğuk su geçişine izin veren solenoid valf.
  • Yükleme kapasitesi 500lt. (650kg.)
  • Toplam güç tüketimi 380V 26.5KW.
  • Dış ortamdan soğuk su beslenmeli.

RBM500 - teknik çizim

RBM750 - teknik bilgi

  • Komple AISI304 paslanmaz.
  • Karıştırıcı mili AISI420 paslanmaz.
  • Karıştırıcı kolları sertleştirilmiş özel malzemeden.
  • Su cidarlı kazan.
  • PID kontrollü ısıtma.
  • Öğütme zamanı ayarlama imkanı.
  • Soğuk çalışmaya karşı emniyetli.
  • Aşırı ısınmada soğuk su geçişine izin veren solenoid valf.
  • Yükleme kapasitesi 750lt. (1000kg.)
  • Toplam güç tüketimi 380V 30.5KW.
  • Dış ortamdan soğuk su beslenmeli.

RBM750 - teknik çizim

Tanımlama

Bilyalı öğütme, çikolata içeriğini inceltme tekniklerinden biridir. Verimli sonuç almak için öğütme işlemi 50 katı aşmamalı ve öğütülen içerik sıvı olmalıdır. Öğütme süresi ve ürün inceliği ters orantılıdır ve genellikle çikolatada istenen incelik 18 - 30 mikron aralığındadır. Bilyalı değirmenin karıştırıcı kolları sertleştirilmiş özel malzemeden imal edilir. Öğütme makinasına bağlı çikolata pompası ve üç yollu vana sayesinde sıvı içerik sirküle edilir veya öğütme işlemi bitince çikolata stok tankı'na aktarılır. RBM50 ve RBM100 bilyalı değirmenleri küçük işletmeler için tasarlandı. LabBM10 değirmeni ürün geliştirme veya laburatuvar kullanımı için tasarlandı. Bilyaların sürtünmesi sonucu ısı açığa çıkar bu ısıyı dengelemek için öğütücüye solenoid valf eklenmiştir, böylece aşırı ısınma oluşması durumunda solenoid valf soğuk su girişine müsaade verir ve makina normal çalışma ısısına gelince geçişi kapatır. Soğuk su kaynağı çiller, çeşme suyu veya kule suyu olabilir.

Yardımcı ekipman

Çikolata imalatında kakao tozu yerine kakao çekirdeği kullanılması bir opsiyondur ancak bilyalı değirmenler 1.5 - 2mm'den daha kalın hammadde öğütmede verimli sonuç vermez, bu sebepten dolayı kakao çekirdeği ön öğütme makinası'nda pimli tip değirmen veya çırpıcı bıçaklı değirmenlerde kalın pasta haline getirildikten sonra bilyalı değirmenlerde diğer içerikler ile öğütülmelidir.

Bilyalı değirmende bulunan bilyaların sürtünmesinden dolayı aşırı ısı ortaya çıkar, bunu dengelemek için soğuk su kaynağına ihtiyaç duyulur. Soğutma işlemi için kule suyu, çeşme suyu veya çiller kullanılabilir.

AkayGAM - çikolata makinası

Çikolata makinesi üreticisi. Çikolata makinası, bisküvi makinası ve kek makinası.

BOSB Bakır ve pirinç san. koop. Mustafa Kurtoğlu cad. No:5 Beylikdüzü / İST / TR