Bilyalı Çikolata Değirmeni
min. %30 yağ içerikli karışımların öğütülmesinde kullanılır. Çikolata, kokolin, kremler, pralin veya tahin gibi ürünleri inceltme makinasıdır. Öğütme zaman ayarına bağlı olarak son ürün 18 mikrona kadar inceltilebilir.
VIDEO I VIDEO IIBilyalı değirmen türleri
Ürün geliştirme ve laboratuvar kullanımı için makine üretimimiz bulunduğu gibi küçük ve orta ölçekli işletmeler için de farklı kapasiteleri karşılayacak değirmenler üretiyoruz.
Türkiye yetkili distribütörü
Tedarik için lütfen pazarlama ve dağıtımdan sorumlu birim ile iletişime geçiniz.
Paylaş
LabBM10 - teknik bilgi
VIDEO BAĞLANTISIBilyalı çikolata değirmeni hakkında
Bilyalı öğütme, çelik bilyalar kullanarak çikolata içeriğini inceltme tekniklerinden biridir. Verimli sonuç almak için öğütme işlemi 50 katı aşmamalı ve öğütülen içerik sıvı olmalıdır. Bütün içerik ayrı ayrı doğurudan makine haznesine eklenebilir ancak ön karıştırıcıda bütün içeriklerin karıştırılarak seyreltilmesini ve bu şekilde aktarılmasını tavsiye ederiz, böylece şeker ve benzeri diğer kuru maddenin çikolata pompasının içine yığılması engellenmiş olunur. Öğütme süresi ve ürün inceliği ters orantılıdır ve genellikle çikolatada istenen incelik 18 - 30 mikron aralığındadır. Karıştırıcı kolları sertleştirilmiş özel malzemeden imal edilir. Çikolata pompası ve üç yollu vana veya küçük modellerde bulunan elle döndürülebilen akış yön değiştirme grubu sayesinde sıvı içerik sirküle edilir veya öğütme işlemi bitince çikolata stok tankına aktarılır. RBM20, RBM40, RBM80, RBM160 ve RBM300 küçük işletmeler için tasarlandı, bu modellerde su soğutma grubu kendi bünyesindedir. LabBM10 ürün geliştirme veya laboratuvar kullanımı için tasarlandı, devirdaim işlemini gerçekleştirmek için çikolata pompası olmadığından dolayı yüksek miktarda bilya kullanılır. Bilyaların sürtünmesi sonucu ısı açığa çıkar bu ısıyı dengelemek için kendi bünyesinde soğutma grubu olmayan modellere solenoid valf eklenmiştir, böylece aşırı ısınma oluşması durumunda solenoid valf soğuk su girişine müsaade eder ve makina normal çalışma ısısına gelince geçişi kapatır.
Yardımcı ekipman
İnceltme işleminde kakao tozu yerine kakao çekirdeği kullanılması bir opsiyondur ancak bilyalı değirmenler 1.5-2 mm.'den büyük tanecikli maddeyi öğütmede verimli sonuç vermez, bu sebepten dolayı ürün pimli tip veya çırpıcı bıçaklı tip ön öğütme makinasında kalın pasta haline getirildikten sonra bilyalı değirmenlerde diğer içerikler ile birlikte öğütülmelidir.
İnceltme makinelerinin çalışması esnasında oluşan ısıyı dengelemek için soğuk su kaynağına ihtiyaç duyulur. Soğutma işlemi için kule suyu, çeşme suyu veya çiller kullanılabilir.