Stok tankındaki çikolata ile bypass hattındaki temperlenmiş çikolatanın sıcaklık farkını dengelemek için çikolata eşanjörü kullanılır.


Temperlenmiş çikolata için ısı değiştirici

Çikolata üreticileri için ısıtma eşanjörleri üretiyoruz.


Paylaş

CHE - teknik bilgi

  • Komple AISI304 paslanmaz malzemeden oluşur.
  • Teflon sıyırıcılı helezon tipi rotor.
  • Hız ayarlanabilir.
  • Isıtma işlemi yapacak ise cam yünü veya soğutma işlemi yapacak ise kauçuk izolasyonlu.
  • Sıcak veya soğuk su beslemek için döner bağlantı elemanı.
  • Rotor göbeğini ısıtma veya soğutma özelliği.
  • Soğuk çalışmaya karşı emniyetli.
  • Isıtma veya soğutma maksatlı kullanılabilir.
  • Isıtma kapasitesi maks.: 1000 kg/s.
  • Soğutma kapasitesi maks.: 400 kg/s.
  • Ürün giriş sıcaklığı ve istenen çıkış sıcaklığı kapasiteyi etkiler.
  • Rotor dönüş hızı ve cidar sıcaklığı kapasiteyi etkiler.
  • Toplam güç tüketimi: 380V trifaze 4KW.

CHE - teknik çizim

Çikolata eşanjörü hakkında

Temperleme makinasından cidarlı boru yardımı ile "çikolata şekillendirme hattına" aktarılan temperlenmiş ürün sürekli hareket halinde olmalıdır, uzun süre duraan halde kalması homojen yapısını bozar sıvılar ve katılar ayrışmaya başlayabilir, bu sebeple dinlendirme tankına bypass hattı çekilir. Ancak temperlenmiş çikolatanın sıcaklığı ve stok tankındaki ürünün sıcaklığı farklıdır bu farkı dengelemek için çikolata eşanjörü kullanılır.

Stok tankındaki ürün sıcaklığını sabit ve dengede tutarak temperleme makinesine beslenen ürünün her zaman aynı sıcaklıkta olmasını sağlayın.

Bağlantılı ürünler

Dekristalizasyon tüpüne giren temperlenmiş çikolata ısıtlır ve çikolata stok tankına sıcaklığı dengelenmiş olarak aktarılır. Eşanjör soğutma maksatlı kullanılacak ise çiller gereklidir. Karamel pişirme hattında karamel soğutma cihazı olarak kullanılabilir.

Çikolata üretim makineleri ve hatları - AkayGAM Ltd.

Çikolata endüstrisi için makinalar

BOSB Bakır ve pirinç san. koop. Mustafa Kurtoğlu cad. No:5 Beylikdüzü / İST / TR