Temper Bozucu Eşanjör
Çikolata eşanjörü hakkında
Temperleme makinasından cidarlı boru yardımı ile "çikolata şekillendirme hattına" aktarılan temperlenmiş ürün sürekli hareket halinde olmalıdır, uzun süre duraan halde kalması homojen yapısını bozar sıvılar ve katılar ayrışmaya başlayabilir, bu sebeple dinlendirme tankına bypass hattı çekilir. Ancak temperlenmiş çikolatanın sıcaklığı ve stok tankındaki ürünün sıcaklığı farklıdır bu farkı dengelemek için çikolata eşanjörü kullanılır.
Stok tankındaki ürün sıcaklığını sabit ve dengede tutarak temperleme makinesine beslenen ürünün her zaman aynı sıcaklıkta olmasını sağlayın.
Bağlantılı ürünler
Dekristalizasyon tüpüne giren temperlenmiş çikolata ısıtlır ve çikolata stok tankına sıcaklığı dengelenmiş olarak aktarılır. Eşanjör soğutma maksatlı kullanılacak ise çiller gereklidir. Karamel pişirme hattında karamel soğutma cihazı olarak kullanılabilir.