Çikolata Kalıplama Makinesi
Çikolata kalıplama makinesi, kalıplanmış içi dolgulu çikolatalar üretmek için kullanılan bir ekipmandır. Kuruyemiş veya kurumeyve kırıntıları besleme aparatı, ikinci depozitör çikolata üretim hattına eklenebilir. Makine, kalıp şarjörü, kalıp ısıtma, depozitör, kalıp titreşim ve kalıp konveyörünü içerir. Bu makine, modüler bantlı yatay bir soğutma tüneline monte edilebilir. Genellikle soğutma tüneli ve kalıplama makinesinin konumlandırılması diktir.
VIDEO BAĞLANTIKonveyörlü çikolata dolum makinası türleri
Yarı otomatik çikolata üretim makineleri üretiyoruz. Kalıp boşaltma işlemi manüel olarak yapılır çünkü bu tür makineler kalıp döngüsüne uygun değildir. Asansör tipi soğutma tüneli veya yatay soğutma tüneli, dolumu yapılmış kalıplarla otomatik olarak beslenebilir.
Paylaş
Basit çikolata üretim hattı hakkında
Üretim kapasitesi tek seferde basılan gramaja, depozitör hızlarına ve soğutma tüneli konveyör hızına bağlı olarak değişiklik gösterebilir. Üretim kapasitesi 200-500 kg/s. arasında değişebilir. Depozitör maks. 20 vuruş/dak. gerçekleştirebilir. Orta ölçekli işletmeler için tasarlandı. Soğutma tüneli çubuklu veya modüler bant konveyörlüdür. Depozitör one-shot türü olmasında dolayı tanecikli dolum gerçekleştirilemez. Çikolata soğutma tüneli, kalıplama makinesinin kalıp akışına dik olarak monte edilir.
Çikolata kalıplama makinesi, dolgulu (yağ bazlı) kalıplanmış çikolata üretimi için özel olarak tasarlanmıştır. Tek çalışma stilinde dolum yapabilme. Depozitör tek atımlı tip olduğundan, ezilmiş fındık veya kırıntı, parçacık kullanılmasına izin verilmez.
Yardımcı ekipman
Çikolata muhtevasını inceltmek için bilyalı değirmen kullanılır. Çikolatanın belli bir sıcaklıkta sıvı ve homojen halde depolanmasında aynı zamanda temperleme makinasına çikolata beslemsinde stok tankı kullanılır. Temperlenmiş çikolatanın bypass hattında kristal yapısının bozulması gerekir bunu gerçekleştiren cihaz temper bozucu eşanjör'üdür.