Ürettiğimiz eritme kazanları AISI304 paslanmaz malzemedendir. Çikolata stok tankından farklı olarak eritme kazanlarının dip ve yan sacları daha kalındır; kazan içine eritilmek üzere atılan ürünün ısısından etkilenmemesi için cidarında daha fazla su bulunduracak şekilde tasarlanmıştır. Dip ve yan duvar sıyırması mevcuttur. Paslanmaz lob pompalı ve 1500 mikron filtrelidir. Isıtmada otoklav rezistans kullanılmıştır, böylece rezistans değişimi gerektiğinde cidardaki suyun boşaltılmasına gerek kalınmaz.


Çikolata eritme kazanı türleri

Küçük ve orta ölçekli çikolata üreticileri için karıştırıcılı, cidarlı, otomatik ısıtmalı, cam yünü izolasyonlu ve tekerlekli eriticiler üretiyoruz.


Paylaş

CMT1000 - teknik bilgi

  • Komple AISI304 paslanmaz malzemeden oluşur.
  • Silindirik hazne.
  • Paslanmaz profil şase üzerinde.
  • Cidarlı ve cam yünü izolasyonlu hazne.
  • Otoklav rezistanslı ısıtma.
  • Isıtıcılar su ile doğurudan temaslı değildir.
  • PID kontrollü ısıtma.
  • Hız ayarlı karıştırıcı.
  • Sürekli veya duraklamalı şekilde karıştırma imkanı.
  • Cidarlı 1500 mikron elek filtre.
  • Paslanmaz lob pompa.
  • Yükleme kapasitesi: 1000 kg.
  • Toplam güç tüketimi: 380V trifaze 12.7KW.

CMT1000 - teknik çizim

Çikolata eritme kazanı hakkında

Silindirik, dikey karıştırıcılı ve PID kontrollü ısıtmalı makinadır. Karıştırıcı hızı ayarlı, sürekli veya duraklamalı şekilde karıştırma imkanı mevcuttur. Enerji tüketimini azaltmak, ortama ısı dağılımını ve ortam sıcaklığından etkilenmesini engellemek için cam yünü ile izole edilmiştir. Pul veya blok kuvertür çikolatanın eritilmesinde, sabit sıcaklıkta, akışkan formda ve homojen yapıda muhafaza edilmesinde kullanılır. Dinlendirme tankı olarak ta kullanılabilir.

Bağlantılı ürünler

Erimiş çikolata depolama tankına aktarılabilir, böylece cihaz sonraki işlem için hazır olur. Makinenin aynı zamanda depolama amacıyla da kullanılması durumunda, temperlenmiş çikolatanın kazana geri pompalanması nedeniyle oluşabilecek termal dalgalanmaların önlenmesi gerekir yani temperlenmiş çikolata, eritme tankının içindeki çikolatanın sıcaklığına ısıtılmalıdır. Temperlenmiş çikolatayı ısıtmak için dekristalizasyon tüpü kullanın.

Çikolata üretim makineleri ve hatları - AkayGAM Ltd.

Çikolata endüstrisi için makinalar

BOSB Bakır ve pirinç san. koop. Mustafa Kurtoğlu cad. No:5 Beylikdüzü / İST / TR