Çikolata Eritme ve Temperleme Makinesi
Temperleme; ısıyı üründen fan yardımı ile emerek ve damla çikolata ekleyerek (tohumlama tekniği) gerçekleştirilir. Diskli makinelerde tohumlama yöntemi uygulanır. Eritme aşamasında kullanılan hassas sıcaklık ayarına sahip kuru ısıtma elemanı bulunur. Makine ayrıca çikolatanın ısısını almak için emiş fanları ile donatılmıştır ancak çikolatanın soğutma sürecini hızlandırmak için damla çikolata eklenmesi gerekir. Eritme esnasında toplam ürünün %80'ini eritin. Temperleme esnasında diski devreye alın, termostatı temperleme derecesine ayarlayın ve %20 damla çikolata ekleyin.
VIDEO BAĞLANTIÇikolata temperleme makinesi türleri
Laboratuvarlar ve küçük işletmeler için diskli çikolata temperleme makinaları üretiyoruz. Kalıp titreşim masası, amortisörlü kapak ve kaplama bandı monte edilebilmektedir.
Türkiye yetkili distribütörü
Tedarik için lütfen pazarlama ve dağıtımdan sorumlu birim ile iletişime geçiniz.
Paylaş
Diskli çikolata temperleme makinesi hakkında
WBTM serisi yeni başlayanlar ve pastacılar için idealdir. TTWBTM serisi ise tezgah üstü tip olup daha çok ev kullanımına yöneliktir. 20 ve 50 kg. hazne kapasiteli diskli temperleme makineleri üretiyoruz. Ekonomik bir temperleme çözümü arayanlar için tasarlanmıştır. Makine, erimiş çikolatadan ısıyı uzaklaştırmaya yardımcı olan otomatik olarak devreye girip çıkan emiş fanlarıyla donatılmıştır, temperleme işlemi sırasında diskin etkinleştirilmesi ve erimiş çikolataya bir miktar damla çikolata eklenmesi soğutma sürecini hızlandıracaktır. Ürün temperleme sıcaklığına ulaştığında makine, ısıtıcıyı otomatik olarak açarak veya kapatarak sıcaklığı sabit tutmaya çalışacaktır. Daha hızlı soğutma elde etmek için oda sıcaklığının 20-25°C civarında olması gerekir. Ek cihazlarla makine kalıplama veya çikolata kaplama makinesi olarak kullanılabilir.
Bağlantılı ürünler
Makina çikolata kalıplamada kullanılacak ise kalıp vibrasyon tablası gereklidir. Kaplama bandı gofret, kek, bisküvi türü ürünlerin çikolata ile kaplanmasında kullanılır.
Temperleme işlemi hakkında
Çikolatanın temperlenmiş olup olmadığını kontrol etmek için metal bir spatula veya bıçak ağızını çikolataya batırın ve bıçağın üzerinde küçük bir katman bırakın. Çikolata, normal oda sıcaklığında beş dakika sonra sertse ve yapışkan değilse, çikolata temperlenmiştir. Hala yapışkansa, çikolatayı yaklaşık 0.5°C soğutun. Temperlenene kadar testi tekrarlayın.
Temperlenmemiş çikolata ağağıdaki özelliklere sahip olur.
Temperlenmiş çikolata ağağıdaki özelliklere sahip olur.